vadelmamarmelaadi:
Ainekset
2 rkl agar agar -hiutaleita
1.5 dl vettä
500 g pakastemarjoja, kuten vadelmia, punaherukoita
3 dl sokeria
PINNALLE
erikoishienoa kidesokeria
Valmistusohje
1. Nosta agar agar -hiutaleet likoamaan desiin vettä 10 minuutiksi. Nosta marjat ja puoli desiä vettä kattilaan ja keitä, kunnes marjat hieman hajoavat. Paineleja valuta marjaseos siivilän läpi niin, että saat paksuhkoa mehua. Mehua pitäisi olla noin 5 dl. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
2. Mittaa mehu ja sokeri kattilaan,ja kiehauta. Valuta agarliemi kiehuvaannesteeseen samallasekoittaen. Keitä 30 minuuttia. Kuori pinnalta vaahto.
3. Vuoraa noin 16 x 16 cm:n kokoinen astia kelmulla. Kaadamarmeladiliemi astiaan ja hyydytähuoneenlämmössä.
4. Leikkaa hyytynyt marmeladilevy kuutioiksi ja anna palojen kuivahtaa hetki. Pyörittele palat sokerissa.
perusmarmalaadi:
- agar-agaria (apteekista)
- vettä
- sokeria
- hienoa hedelmä- tai marjasosetta (omena-, aprikoosi- tai vadelmasosetta)
- viinihappoa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti