maanantai 14. syyskuuta 2015

marmeladit

                     marmeladit:
vadelmamarmelaadi:

Ainekset

2 rkl agar agar -hiutaleita
1.5 dl vettä
500 g pakastemarjoja, kuten vadelmia, punaherukoita
3 dl sokeria

PINNALLE

 erikoishienoa kidesokeria

Valmistusohje

1. Nosta agar agar -hiutaleet likoamaan desiin vettä 10 minuutiksi. Nosta marjat ja puoli desiä  vettä kattilaan ja keitä, kunnes marjat hieman hajoavat. Paineleja valuta marjaseos siivilän läpi niin, että saat paksuhkoa mehua. Mehua pitäisi olla noin 5 dl. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
2. Mittaa mehu ja sokeri kattilaan,ja kiehauta. Valuta agarliemi kiehuvaannesteeseen samallasekoittaen. Keitä 30 minuuttia. Kuori pinnalta vaahto.
3. Vuoraa noin 16 x 16 cm:n kokoinen astia kelmulla. Kaadamarmeladiliemi astiaan ja hyydytähuoneenlämmössä.
4. Leikkaa hyytynyt marmeladilevy kuutioiksi ja anna palojen kuivahtaa hetki. Pyörittele palat sokerissa.






 perusmarmalaadi:

Ainekset

  • 25 gagar-agaria (apteekista)
  • 1 lvettä
  • 1 kgsokeria
  • 3 dlhienoa hedelmä- tai marjasosetta (omena-, aprikoosi- tai vadelmasosetta)
  • 2 tlviinihappoa

Valmistusohjeet

1
Liota agar-agar yön ajan vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata se samassa vedessä keittämällä. Lisää sokeri ja keitä seosta noin puolen tunnin ajan. Anna liemen jäähtyä hieman, ennen kuin lisäät siihen soseen ja viinihapon.
2
Kaada marmeladi suorakaiteen muotoiseen astiaan noin sentin paksuiseksi kerrokseksi. Anna hyytyä. Leikkaa hyytynyt levy halutun muotoiseksi kuvioksi tai neliöksi tavalliseen tapaan. Sokeroi makeiset ja aseta ne kauniisti tarjolle.


http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/602358/Marmeladit/

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/632177/Helpot%20mustikkamarmeladit/



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti