jouluksi.
itse tykkään kosteissa rommirusina
on lemppareita.
- Pirkka rusinoita
- tummaa rommia
- Pirkka cashewpähkinöita
- voita tai Pirkka leivontamargariinia
- sokeria
- kananmunaa
- vehnäjauhoja
- Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
- leivinjauhetta
- vanilliinisokeria
- 1. Mittaa rusinat ja rommi kulhoon ja anna rusinoiden maustua noin tunti. Rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. (Cashewpähkinät voit halutessasi paahtaa pannulla ilman rasvaa ennen rouhimista.)
- 2. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, pähkinärouhe, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos vuorotellen rommirusinoiden kanssa taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran rengasvuokaan.
- 3. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Rommirusina-cashew-kakku säilyy mehevänä jääkaapissa useita päiviä. Se voidaan myös pakastaa.
http://www.k-ruoka.fi/reseptit/konjakkinen-luumu-suklaakakku/
http://www.k-ruoka.fi/reseptit/kuorrutettu-arabialainen-maustekakku/
http://www.k-ruoka.fi/reseptit/kuorrutettu-arabialainen-maustekakku/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti