perjantai 18. syyskuuta 2015

krapulamenu Pekonipyttipannu possuulkofile nuijittu ja sinihomevoi

                                   krapulamenu
pyttipannu:Pekonipyttipannu

1 rkl voita
2 rkl öljyä
200 g pekonia pieninä kuutioina
600 g keitettyjä perunoita kuorineen lohkoina
1 sipuli silputtuna
1 tl valkosipulia raastettuna
2dl kermaa
1 rkl hunajaa
2 tl sinappia
suolaa
pippuria
1 nippu tilliä silputtu

 nuijittupossunfile

AAKA-AINEET

 5 annostaLisää ostoslistalle   
5 kplporsaan maustamattomia fileleikkeitä Lisää ostoslistalle
Leivitys, seos 1: Lisää ostoslistalle
0,75 dlvehnäjauhoja Lisää ostoslistalle
½ tlsuolaa Lisää ostoslistalle
Leivitys, seos 2: Lisää ostoslistalle
1kananmuna Lisää ostoslistalle
Leivitys, seos 3: Lisää ostoslistalle
0,75 dlkorppujauhoja Lisää ostoslistalle
½ tlaromisuolaa Lisää ostoslistalle
½ tlpaprikajauhetta Lisää ostoslistalle
Kastike (riittää n. 4-5 pihville): Lisää ostoslistalle
3-4 rkljuoksevaa rypsiöljyä tms. paistorasvaa Lisää ostoslistalle
1sipuli pilkottuna Lisää ostoslistalle
2-3valkosipulinkynttä pilkottuna Lisää ostoslistalle
pari lorausta soijakastiketta (n. 4 rkl) Lisää ostoslistalle
1/4lihaliemikuutiosta Lisää ostoslistalle
4 dlkevytruokakermaa Lisää ostoslistalle
mustapippuria myllystä (tai rouheena) Lisää ostoslistalle

OHJEET

  Valmistusaika Alle 15 min
Nosta pihvit huoneenlämpöön n. ½ tuntia ennen valmistamista. Nuiji pihvit ja mausta suolalla ja pippurilla.
Leivitys, seos 1: Laita vehnäjauhot laakealle lautaselle ja mausta suolalla, sekoita keskenään.
Leivitys, seos 2: Riko kananmunat eri astiaan ja riko niiden rakenne rikki.
Leivitys, seos 3: Kolmanteen astiaan laita korppujauho aromisuolan ja paprikajauheen kera, sekoita keskenään.
Pyörittele pihvit ensin vehnäjauho-suola seoksessa, sitten kananmunassa ja viimesi korppujauheseoksessa.
Paista pihvit juoksevassa rypsiöljyssä tms. rasvassa kauniin kullanruskeaksi pienellä lämmöllä ja nosta pihvit sivuun.
Pippurikastike:
Laita pannulle 3-4 rkl paistorasvaa ja rouhi sekaan mustapippuria myllystä, pilko sekaan sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota. Lisää ruokakerma. Lorauta sekaan soijakastike ja murenna sekaan myös lihaliemikuutio keitä pari minuuttia. Tarkista maku.
Jos haluat pihveistä meheviä niin hauduta pihvejä hetken kastikkeessa. Tee silloin enempi kastiketta koska tällä tavalla kastike menee jonkunverran kokoon ja pihvi imee kastiketta itseensä.
Jos haluat pihveistä rapeapintaisia niin älä laita kastikkeeseen vaan tarjoa kastike erikseen.
 sinihomevoi 


100g voita
20g sinihomejuustoa
3tl kokonaisia rosepippureita mustapippuria suolaa.




aloita maustevoista. sekoita kaikkiainekset hyvin keskenään muotoile tanko tahnasta kääri kelmun sisälle.laitatanko jääkaapiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti