maanantai 14. syyskuuta 2015

joulugoogkiet ja suklaanapit

                                         joulugoogkiet:

RAAKA-AINEET

Lisää ostoslistalle   
200 gvoita Lisää ostoslistalle
2 dlsokeria Lisää ostoslistalle
2 kplkananmuna Lisää ostoslistalle
4 rklvaalea siirappia Lisää ostoslistalle
6 dlvehnäjauhoja Lisää ostoslistalle
2 tlleivinjauhetta Lisää ostoslistalle
2 tlvanilliinisokeria Lisää ostoslistalle
1 ripaussuolaa Lisää ostoslistalle
1 tlkanelia Lisää ostoslistalle
1 tlinkivääriä Lisää ostoslistalle
200 gtaloussuklaata Lisää ostoslistalle
100 gpähkinää (oman maun mukasia, voi jättää poiskin) Lisää ostoslistalle
200 gkorintteja tai kuivattuja hedelmiä maun mukaan Lisää ostoslistalle

OHJEET

Voi ja sokeri vaahdotetaan. Vatkataan sekaan munat ja lisätään siirappi. Lisätään jauhot, johon on lisätty kaikki kuivat aineet.
Sekoitetaan joukkoon oman maun mukaiset "herkut". Itse suosin korintti/suklaa yhdistelmää.
Leivotaan taikinasta pari noin 30 cm pökälettä. Kääritään ne muoviin ja laitetaan jääkaappiin tekeytymään. Pari tuntia riittää.
Leikataan noin 1 cm paksuisia siivuja.
Paistetaan 175 astetta noin 12-15 min.
Nautitaan hyvässä seurassa ♥
                                               sulkaanapit:

Ainesosat

Suklaanapit

  • 250 g valkosuklaata (laadukasta)
  • 250 g tummaa suklaata (laadukasta)
  • 1 dl suolattomia pistaaseja (puolitettuna)
  • 1 dl manteleita paloina
  • 1 dl kuivattuja aprikooseja paloina
  • 1 dl kuivattuja mansikoita pieninä paloina
  • 1 dl kuivattuja hedelmiä (sekoitus) pieninä paloina
  • 1 dl vaahtokarkkeja pieninä paloina
Sulata suklaat erillisissä astioissa ja anna niiden hieman jäähtyä, noin 5-10 minuuttia. Vuoraa kaksi uuniritilää leivinpaperilla. Nostele seoksesta ruokalusikalla pieniä ympyrän muotoisia kekoja leivinpaperille. Koristele pähkinöillä, hedelmillä ja marjoilla ja anna suklaapalojen kovettua. Voit myös laittaa suklaat jääkaappiin kovettumaan. Voit maustaa suklaita sitruunan- tai appelsiininkuorella, antaa kivaa vaihtelua.
Soveltuu lapsille:
ei

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti