perjantai 18. syyskuuta 2015

Makarons.

                                   makarons:

Valmistusaineet

2   (0,6 dl, 65 g)valkuaista
2 1/2  dl  (150 g)tomusokeria
2  pussia  (à 50 g)mantelijauhetta
3/4  tlperunajauhoja
TÄYTE
75  gValio Eila® voita
1 1/2  dlkaakaotomusokeria tai
1 1/2  dlmansikanmakuista tomusokeria tai
1 1/2  dltomusokeria + 6 rkl (0,9 dl) pistaasipähkinöitä jauhettuna

Valmistusohje

  • Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kevyesti. Lisää tomusokeri. Vatkaa edelleen, kunnes seos alkaa olla kiinteämpää ja kiiltävää.
  • Yhdistä mantelijauhe ja perunajauhot keskenään. Sekoita hyvin valkuaisvaahtoon lastalla pyöräyttäen.
  • Siirrä taikina pursotuspussiin, jossa on pienehkö, pyöreäkärkinen tylla. Jos käytät muovista kertakäyttöpussia, voit leikata sen kärjen saksilla. Pursota pieniä leivospohjia (Ø 2 - 2,5 cm) leivinpaperille pellille. Jätä hiukan leviämisvaraa. Annoksesta tulee n. 2 pellillistä. Anna leivospohjien vetäytyä huoneenlämmössä 15 min ennen paiston aloittamista.
  • Paista uunin keskiosassa 150 asteessa 13 - 15 min. (Leivonnaisten ei tarvitse olla sisältä täysin kuivia.)
  • Jäähdytä pohjat ennenkuin irrotat niitä leivinpaperista. Valmista täyte: Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri (ja jauhetut pistaasipähkinät) kuohkeaksi. Levitä täyte leivonnaisten alapinnalle veitsellä.
VINKKI
  • * Korvaa voitäyte Valio maustetulla rahkalla sitruuna. Lisää 1 purkilliseen (200 g) sitruunarahkaa 1/2 dl tomusokeria.
  • * Macaronsit säilyvät jääkaapissa 1 - 2 pv ja pakastimessa n. 3 viikkoa. Pidempiaikainen pakastaminen kannattaa tehdä täyttämättöminä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti