Valmistusaineet
2 (0,6 dl, 65 g) | valkuaista | |
2 1/2 dl (150 g) | tomusokeria | |
2 pussia (à 50 g) | mantelijauhetta | |
3/4 tl | perunajauhoja | |
TÄYTE | ||
75 g | Valio Eila® voita | |
1 1/2 dl | kaakaotomusokeria tai | |
1 1/2 dl | mansikanmakuista tomusokeria tai | |
1 1/2 dl | tomusokeria + 6 rkl (0,9 dl) pistaasipähkinöitä jauhettuna |
Valmistusohje
- Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kevyesti. Lisää tomusokeri. Vatkaa edelleen, kunnes seos alkaa olla kiinteämpää ja kiiltävää.
- Yhdistä mantelijauhe ja perunajauhot keskenään. Sekoita hyvin valkuaisvaahtoon lastalla pyöräyttäen.
- Siirrä taikina pursotuspussiin, jossa on pienehkö, pyöreäkärkinen tylla. Jos käytät muovista kertakäyttöpussia, voit leikata sen kärjen saksilla. Pursota pieniä leivospohjia (Ø 2 - 2,5 cm) leivinpaperille pellille. Jätä hiukan leviämisvaraa. Annoksesta tulee n. 2 pellillistä. Anna leivospohjien vetäytyä huoneenlämmössä 15 min ennen paiston aloittamista.
- Paista uunin keskiosassa 150 asteessa 13 - 15 min. (Leivonnaisten ei tarvitse olla sisältä täysin kuivia.)
- Jäähdytä pohjat ennenkuin irrotat niitä leivinpaperista. Valmista täyte: Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri (ja jauhetut pistaasipähkinät) kuohkeaksi. Levitä täyte leivonnaisten alapinnalle veitsellä.
VINKKI
- * Korvaa voitäyte Valio maustetulla rahkalla sitruuna. Lisää 1 purkilliseen (200 g) sitruunarahkaa 1/2 dl tomusokeria.
- * Macaronsit säilyvät jääkaapissa 1 - 2 pv ja pakastimessa n. 3 viikkoa. Pidempiaikainen pakastaminen kannattaa tehdä täyttämättöminä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti