2 dl | maustamatonta jugurttia | |
nippu | Basilikan lehtiä | |
3 | keltuaista | |
2 rkl | hunajaa | |
½ dl | sokeria | |
2 tl | vaniliinisokeria | |
2 dl | vaahdotettua kermaa | |
lisäksi | mansikoita |
OHJEET
yli 24 h- Soseuta basilikan lehdet jugurttiin.
- Vatkaa keltuaiset, hunaja ja sokerit keskenään vesihauteessa, niin että sokerit sulaa. Vatkaa sitten seosta vielä niin, että se viilenee ja vaahtoutuu.
- Sekoita jugurtti, keltuaisvaahto ja vatkattu kerma keskenään.
- Kaada seos vuokaan tai pieniin vuokiin ja pakasta 3 tuntia --> seuraavaan päivään.
- Kasta vuoka nopeasti kuumaan veteen, kuivaa vuoka ja kumoa tarjolle.
- Koristele.
Silikoni vuoasta jäädyke irtoaa paremmin, mutta jos käytät perinteistä, huuhtele se ensi oikein kylmällä vedellä, kuivaa ja kaada seos vuokaan.
Tai jos malttia riittää, kelmuta vuoka.
lakka-appelsiinijäädyke:
4 kpl | kananmunaa | |
2 ¨dl | sokeria | |
4 dl | Kermaa | |
2 prk | appelsiinituorejuustoa | |
1 pakasterasia | lakkoja+ mehu (osan voi laittaa lakkahilloa) | |
2 tl | vaniljasokeria |
OHJEET
1. vatkataan sokeri&munat vaahdoksi.
2. kerma vaahdoksi ja siihen vaniljasokeri ja appelsiinituorejuusto kans sekaan.
3. edelliset yhteen ja kunnolla sekasin ja sinne sekotetaan vielä marjat ja hillot . sitten vaan vuokaan ja pakkaseen. (hilloja voi laittaa vaikka erilaisia jos haluaa sekoitella, tuovat hyvin makua)
Tässä on aika iso satsi että täyteen tuli semmonen iso silikoni vuoka. annosta voi pienentää jos haluaa.
jos ei halua appelsiinituorejuustoa laittaa niin sitten vaan lakat sekaan ja hilloa jos haluaa laittaa niin voi laittaa.. hillo tuo vähän enemmän makua. Jos ei laita tuorejuustoa niin kannattaa vähän laittaa vaikka maitorahkaa keventämään kermaa.
makua ja makeutta voi välillä tarkastella maistamalla. Oikeastaan ei ole väliä tarkalleen mitä laittaa, kermaksi tai rahkaksi tai muuksi kunhan maistuu hyvälle. :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti