lauantai 12. syyskuuta 2015

Jäädykkeet

                   jäädykkeet:

RAAKA-AINEET

 4 annostaLisää ostoslistalle   
2 dlmaustamatonta jugurttia Lisää ostoslistalle
nippuBasilikan lehtiä Lisää ostoslistalle
3keltuaista Lisää ostoslistalle
2 rklhunajaa Lisää ostoslistalle
½ dlsokeria Lisää ostoslistalle
2 tlvaniliinisokeria Lisää ostoslistalle
2 dlvaahdotettua kermaa Lisää ostoslistalle
lisäksimansikoita Lisää ostoslistalle

OHJEET

  Valmistusaika yli 24 h
  • Soseuta basilikan lehdet jugurttiin.
  • Vatkaa keltuaiset, hunaja ja sokerit keskenään vesihauteessa, niin että sokerit sulaa. Vatkaa sitten seosta vielä niin, että se viilenee ja vaahtoutuu.
  • Sekoita jugurtti, keltuaisvaahto ja vatkattu kerma keskenään.
  • Kaada seos vuokaan tai pieniin vuokiin ja pakasta 3 tuntia --> seuraavaan päivään.
  • Kasta vuoka nopeasti kuumaan veteen, kuivaa vuoka ja kumoa tarjolle.
  • Koristele.
Laita basilikanlehtiä sen verran, että seos saa väriä! 

Silikoni vuoasta jäädyke irtoaa paremmin, mutta jos käytät perinteistä, huuhtele se ensi oikein kylmällä vedellä, kuivaa ja kaada seos vuokaan.
Tai jos malttia riittää, kelmuta vuoka.

                                    lakka-appelsiinijäädyke:

RAAKA-AINEET

 10 annostaLisää ostoslistalle   
4 kplkananmunaa Lisää ostoslistalle
2 ¨dlsokeria Lisää ostoslistalle
4 dlKermaa Lisää ostoslistalle
2 prkappelsiinituorejuustoa Lisää ostoslistalle
1 pakasterasialakkoja+ mehu (osan voi laittaa lakkahilloa) Lisää ostoslistalle
2 tlvaniljasokeria Lisää ostoslistalle

OHJEET

1. vatkataan sokeri&munat vaahdoksi.
2. kerma vaahdoksi ja siihen vaniljasokeri ja appelsiinituorejuusto kans sekaan.
3. edelliset yhteen ja kunnolla sekasin ja sinne sekotetaan vielä marjat ja hillot . sitten vaan vuokaan ja pakkaseen. (hilloja voi laittaa vaikka erilaisia jos haluaa sekoitella, tuovat hyvin makua)
Tässä on aika iso satsi että täyteen tuli semmonen iso silikoni vuoka. annosta voi pienentää jos haluaa.
jos ei halua appelsiinituorejuustoa laittaa niin sitten vaan lakat sekaan ja hilloa jos haluaa laittaa niin voi laittaa.. hillo tuo vähän enemmän makua. Jos ei laita tuorejuustoa niin kannattaa vähän laittaa vaikka maitorahkaa keventämään kermaa.
makua ja makeutta voi välillä tarkastella maistamalla. Oikeastaan ei ole väliä tarkalleen mitä laittaa, kermaksi tai rahkaksi tai muuksi kunhan maistuu hyvälle. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti